Göz çevresi, yüz bölgemizde yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı yerlerin başında gelir. Yüzümüzün en hassas bölgelerinden olan göz çevresi genç ve güzel görünüm konusunda da belirleyici bir role sahip. Bu bölgede yüzümüzün doğal hareketleri ve mimiklerine çevresel faktörler de eklenince diğer cilt bölgelerine göre daha hızlı yaşlanma gerçekleşir. Sadece yaşlanma değil sağlıklı, dinlenmiş, duru bir görünüm için de göz çevresi bakımı çok önemli. Göz çevresinde en çok kırışıklık, torbalanma, renk eşitsizlikleri ve lekeler ile ilgili şikayetler alınır.

1. Göz çevresi temizliğini mutlaka yapın
Yatmadan önce mutlaka cildimizdeki makyajı cilt tipimize uygun temizleme ürünleri ile temizlememiz sağlıklı bir cilt için çok önemli. Aynı şekilde sağlıklı bir göz çevresi için yine her akşam yatmadan göz bölgesinde de kullanılabilen ürünler ve pamuk yardımı ile göz çevremizi temizlemeliyiz.
2. Göz çevrenizi nemlendirin
Göz çevresinin de yüzümüz gibi neme ihtiyacı vardır. Hassas bir dokuya sahip olan göz çevresi gerekli nemi alamazsa kurur ve kırışır. Bu nedenle göz çevrenize hem göz kremleri ile hem de dönem dönem nem sağlayan enjeksiyon işlemleri ile destek olabilirsiniz.
3. Uyku düzeni ve su tüketimine dikkat
Göz çevrenizde torbalanmalar, şişlikler ve gözaltı morluğu istemiyorsanız düzenli bir uyku rutini şart. Aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya özen gösterirseniz dinlenmiş ve sağlıklı bir göz çevresi ile uyanabilirsiniz. Bunun yanı sıra günlük olarak yeterli su tüketimi hem sağlığımız hem cildimiz hem de göz çevremiz için oldukça önemli.
4. Göz çevrenizi tedavi edecek uygulamalara başvurun
Göz altı torbaları ve morlukları, göz kapağı sarkmaları ve kaz ayağı kırışıklıkları gibi çok sık karşılaşılan göz çevresi sorunları için en çok tercih edilen uygulamaların başında Nucleofill Eyes gelir. Göz çevresi için özel üretilen DNA ışıltısı Nucleofill Eyes, alerji riski olmadan göz çevresindeki cildin yapısını ve rengini düzenlerken kırışıklıkları düzeltir; bir yandan da sağlıklı ve aydınlık bir cilt oluşturma imkanı verir.
15 günlük aralıklarla cilt ihtiyacı ve tipine bağlı olarak 2 ya da 4 seans uygulanır. Uygulamanın hemen sonrasında normal günlük yaşama devam edilebilir. Uygulama ilk etkisini yaklaşık 3 gün sonra göstermeye başlıyor ve seanslar tamamlandığında öncesi-sonrası fark net şekilde ortaya çıkarır.

Göz seğirmesi nedir?
Göz seğirmesi, göz kapağınızın istemsiz ve anormal bir şekilde yanıp sönmesidir. Bu anormal yanıp sönme, günde birçok kez olabilir. Göz seğirmesi şiddetliyse, görüşünüzü etkileyebilir. Bir kas göz kapağınızı kapatır, bir diğeri ise göz kapağınızı kaldırır. Bu kaslardan herhangi biri (ve bazen her ikisi) ile ilgili sorunlar gözünüzün seğirmesine neden olabilir. Diğer göz kasları da gbu duruma katkıda bulunabilir. Çoğu insan, özellikle yorgun olduklarında veya çok fazla kafein aldıklarında ara sıra göz seğirmesi yaşar. Sık göz seğirmesi oldukça nadirdir. Herkesin göz seğirmesi olabilir, ancak orta yaşlı ve yaşlı kadınlarda daha sık görülür.
Göz seğirmesine ne sebep olur?
Sık göz seğirmesi genellikle iyi huylu temel blefarospazm denen bir durumdan kaynaklanır. Araştırmacılar buna tam olarak neyin sebep olduğundan emin değiller, ancak gözünüzün etrafındaki kas gruplarında sorunlara neden olabilir. Ayrıca bazal gangliyonlarla (beynin bir parçası) ilgili sorunların da rol oynayabileceği düşünülüyor. Belirli genlere sahip olmak, bazı insanlarda göz seğirmesine neden olabilir. Nadiren beyin veya sinir sistemiyle ilgili başka bir sorun göz seğirmesine neden olabilir. Bu sorunlar şunları içerir:
- Parkinson hastalığı
- Enflamasyon veya inmeden kaynaklanan beyin hasarı, bu özellikle talamus, bazal ganglionlar veya beyin sapı için geçerlidir.
- Bazı akıl sağlığı ilaçlarına tepki
- Meige sendromu, bu bir sinir sistemi hareket bozukluğudur
- Çoklu skleroz
- Çan felci
Bu sağlık durumlarının genellikle başka semptomları da vardır.

Göz seğirmesi kimler için riskdir?
Bir kafa travması öyküsü, göz seğirmesi riskinizi artırabilir. Ailenizde yaşanmışsa veya bazı akıl sağlığı ilaçlarını kullandıysanız, daha büyük risk altında olabilirsiniz.
Göz seğirmesi nasıl teşhis edilir?
Doktorunuz sağlık geçmişinizi soracak ve fizik muayene yapacaktır. Bu genellikle tam bir sinir sistemi ve göz muayenesini içerir. Genellikle, gözler konusunda uzmanlaşmış bir sağlık hizmeti sağlayıcısı (göz doktoru) tanı koyacaktır. Doktorunuz diğer göz seğirmesi nedenlerini dışlarsa, size iyi huylu temel blefarospazm tanısı koyabilir. Genellikle başka testlere ihtiyacınız olmaz. Bazı durumlarda, doktorunuz beyninizin bir CT taraması veya MR ile görüntülenmesini isteyebilir. Bu, göz seğirmesinin diğer tıbbi nedenlerini ortadan kaldırabilir.
Sağlıklı günler dileriz 😊