Selülitlere Etki Edecek Mucizevi Kür Tarifleri

0
1147
selülit

Portakal kabuğunu andıran kötü görünümlü selülitler, deri altı yağ dokusundaki bölgesel metabolik bozukluktur. Kan ve dolaşım bozukluklarına bağlı olarak da gelişmektedir. Selülit, cildinizin altındaki yağdır ve uyluklarınızda, arka tarafınızda, kalçalarınızda ve karnınızda yumrulu bir görünüme neden olur. Hoşunuza gitmeyebilir, ancak gerçekten yaygın ve zararsızdır.

selülitler
Görsel: selülitler

Selülit nedenleri ve risk faktörleri

Bu sadece normal bir yağdır. Topaklı görünüyor çünkü bağ dokusuna baskı yapar ve üstündeki cildin buruşmasına neden olur. Nedeni tam olarak belli değildir. Ağır ya da zayıf olsanız bile buna sahip olabilirsiniz. Kas tonusu her ne kadar etki etse de çok fit insanlar bile bu durumu yaşayabilir. Hem hormonal hem de genetik faktörler rol oynar. Cildinizin kalınlığıyla da ilgili olabilir. Kadınların bunu alma olasılığı erkeklerden daha fazladır. Yaşlandıkça daha fazla oluşma eğilimindedir.

Selülit oluşumunda östrojen hormonu oldukça etkili olduğu için selülit, daha çok kadınlarda görülür. Hamilelik ve menopoz döneminde ise selülitlerde artışa rastlanabilir. Başlangıçta daha yumuşak olan yumrular, ileri dönemde daha sert ve nodüler bir hal alır.

Selülit neden olur? 

Selülitin asıl nedeni cildin alt katmanındaki yağ birikimi olmakla birlikte bu yağ birikiminin miktarı yani selülitin derecesi genellikle genetik faktörlerle, vücut yağ yüzdesi ve yaşla ilişkilidir. Cilt kalınlığı da ciddi anlamda selülit görünümünü etkiler.

Kadınlardaki yağ dağılımının erkeklere nazaran daha belirgin olması ve östrojen hormonu kadınlarda selülit oluşumunun erkeklerden daha fazla olmasının asıl nedenidir. Yaş ilerlemesine bağlı olarak cildin incelmesi ve elastikiyetini kaybetmesi sonrasında deri altındaki kıvrımlı bağ dokuları da açığa çıkar.

selülitler
Görsel: selülitler

Selülitin nedenleri

-Genetik faktörler
-Düzensiz ve dengesiz beslenme alışkanlığı
-Sağlıksız bir yaşam tarzı sürmek
-Sık sık kilo alıp vermek
-Hamilelik
-Kadınlarda östrojen hormonunun gereğinden fazla salgılanması
-Yaşın ilerlemesine bağlı olarak cildin esnekliğini kaybetmesi
-Kullanılan bazı ilaçlar
-Aşırı kilolar
-Hareketsiz bir yaşam sürme
-Vücuttaki birikmiş toksinler

Selüliti olanlara öneriler 

-Gün içerisinde en az 2 litre su tüketin.
-Selülit oluşumunu tetikleyen aşırı yağlı besin tüketiminden kaçının.
-Aşırı miktarda tuz ve şeker tüketmeyin.
-Alkol ve sigara kullanma alışkanlığınızı bırakın.
-Düzenli olarak egzersiz yapın.
-Hızlı kilo alıp vermekten mümkün olduğunca kaçının.
-Aşırı vücut yağlarınızdan kurtulun yani kilo verin.
-Östrojen düzeyinizi kontrol altında tutmak için karnabahar, brokoli, lahana, Brüksel lahanası gibi turpgillerden bol bol tüketin.
-Gereksiz ilaç kullanımını sınırlandırın.
-Stres, selülit oluşumunu tetikleyebileceğinden stresli bir yaşamdan uzak durun.
-Özellikle yaz aylarında uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmamaya çalışın.
-Konserve ve salamura besinler tüketmeyin.
-Gazlı içecek ve meyve suyu gibi kutuda satılan içecekleri tüketmeyin.
-Elinizden geldiğince kambur oturmamaya ve dik oturmaya çalışın.

selülitler
Görsel: selülitler

1 haftada selülit kürü

Küçük bir kasede çeyrek su bardağı zeytinyağı ile yarım bardak kahve telvesini karıştırın. Üzerine çeyrek su bardağı esmer şeker ilave edin ve tüm malzemeleri tekrar karıştırın. Karışımı, mikrodalga fırında 15 dakika ısıtın. Karışımı selülitli bölgeye masaj yaparak, iyice yedirin. Streç bir filme selülitli bölgeyi sarın. 10 dakika bekleyin ve cildinizi ılık suyla durulayın. 1 hafta boyunca günde en az iki kez bu işlemi tekrarlayın. 1 haftanın sonunda selülit görünümünde ciddi anlamda azalma görebilirsiniz.

15 günde selülit kürü

5’er yemek kaşığı biberiye, susam ve tatlı badem yağlarını karıştırın. Bu karışımla selülitli bölgeye 5 dakika boyunca masaj yapın. Selülitli bölgeyi streç filmle sarın ve 30 dakika bekleyin. Ardından soğuk suyla cildinizi durulayın. Bu işlemi günde birkaç kez tekrar ederek; 15 gün sonrasında kürün mucizevi selülit giderici etkisine şahit olabilirsiniz.

Dikkatli kullanılacak veya kaçınılacak selülit tedavileri

Enjekte edilebilir olanlar (kimyasal içerienler)

Bazı doktorlar, yıkımı teşvik etmek ve selüliti daha az fark edilir hale getirmek için cildin altındaki yağ tabakasına kimyasallar enjekte eder. Bu prosedür genellikle mezoterapi olarak adlandırılır. Kullanılan kimyasallar arasında fosfatidilkolin, aminofilin, hormonlar, bitkisel özler, vitaminler ve mineraller bulunur. Bu tedavilerin yardımcı olduğuna dair çok az kanıt var. Çoğu doktor, enfeksiyon, şişme, kızarıklık ve pütürlü cilt riski olduğu için prosedürü önermemektedir.

soguk-lipoliz-yontemi
Görsel: lipoliz

Liposuction

Bu yağ alma prosedürü genellikle uyluk, kalça ve karın bölgesinde kullanılır. Bununla birlikte, geride bırakılan çukurlu yağın daha da kötü görünmesine neden olabilir. Her kadın güzel bir görünümü ister ve elbette ki hak eder, cildiniz için en iyisini ararken iyice araştırmaya ve doğru tedaviler uygulamaya dikkat edin.

Sağlıklı günler dileriz 😊