Evde Doğal Diş Beyazlatma İçin 8 Yöntem

0
1098
beyaz dişler
Görsel: hamilelikte diş tedavisi

Ağız ve diş sağlığı konusunda endişeli olsanız da, her gün yediğiniz ve içtiğiniz yiyecekler dişlerinizi sarartabilir. Bu durum gülüşünüzü bile etkilemektedir. En güzel gülümseme beyaz dişlerde olur. Dişleri beyazlatmak için evde doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

Diş beyazlatma yöntemini düzenli olarak uygularsanız 4-6 ton arasında renk farkı olduğunu göreceksiniz. “Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir ve doğal diş beyazlatma nasıl yapılır” öğrenmek istiyorsanız derlememize bakabilirsiniz.

diş beyazlatma
Görsel: diş beyazlatma

Doğal beyaz dişler

Herkes dişlerinin inci gibi parlamasını ister. Peki evde diş beyazlatma nasıl yapılır? Ancak birkaç noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Dişlerinizin bembeyaz olma şansı yoktur. Çünkü dişlerin gerçek rengi tam olarak beyaz değildir.

Evde kullanılan yöntemlerin çoğu asidik maddeler içerir. Asit lekelerini gidermenin yanı sıra diş minesine de zarar verebilir. Bu nedenle haftada 2 defaya kadar bu yöntemleri kullanmanız tavsiye edilir.

Herhangi bir hassasiyet varsa uygulama durdurulmalıdır. Bu yöntemler aynı zamanda evde diş beyazlatma ve diş temizliği konusunda size fayda sağlayacaktır. Ancak ileride başka sorunlarla karşılaşmamak için diş hekiminize danışmanız en iyisidir.

Evde hangi yöntemleri kullanabilirsiniz? Kabartma tozu etkili midir? Bitkisel çözüm var mı? Dişlerimi kalıcı olarak beyazlatabilir miyim? Bu soruların cevaplarını arıyorsanız, lütfen makalemizi okumaya devam edin.

diş renk tonları
Görsel: diş renk tonları

Diş sağlığının önemi

Diş sağlığını korumak için beslenmeye ve diş temizliğine dikkat etmeliyiz. Sağlıksız, sararmış ve çürük dişler estetik açıdan tatmin edici olmasa da ağız kokusuna da neden olabilirler. Peki evde dişler nasıl beyazlatılır?

Diş çürümesine neden olmamak için günde iki kez dişlerimizi fırçalamanız gerekir. Sağlıklı ve beyaz dişler istiyorsanız bir çok ürün arasından seçim yapabilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu diş beyazlatıcı kimyasal içerir. Daha beyaz dişlere sahip olmak, ancak kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız, hem doğal hem de güvenilir olan birçok seçenek vardır.

beyaz ve sağlıklı dişler
Görsel: beyaz ve sağlıklı dişler

Dişlerin sarı görünmesine neden olan nedir?

Dişlerin matlaşmasına ve parlak beyaz parlaklığını kaybetmesine neden olabilecek birçok faktör vardır. Bazı besinler dişlerin dış tabakasında renk değişikliğine, dişlerin sararmasına ve diş plağı oluşumuna neden olabilir.

Bu renk değişiklikleri geleneksel diş temizleme ve diş beyazlatma yöntemleri ile sağlanmaktadır. Evde doğal malzemeler kullanmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bazı diş beyazlatma yöntemleri vardır:

1. Limon Ve Karbonat

Limon suyunu bir çay kaşığı karbonatın üzerine sıkın ve köpürene kadar karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçası ile uygulayın. Asidik olduğu için haftada en fazla 1-2 kez bu yöntemi tekrarlamalısınız.

karbonat ve limon
Görsel: karbonat ve limon

2. Karbonat

Kabartma tozu doğal bir beyazlatma etkisine sahiptir. Haftada 2-3 kez kullandıktan sonra dişlerinizin  renginin daha açık olduğunu göreceksiniz.

Islatılmış diş fırçasını karbonat içine daldırın ve dişlerinizi nazikçe fırçalayın.

karbonat
Görsel: karbonat

3. Sofra Tuzu

Kabartma tozu kadar renk açmasada evde kullanılan sofra tuzu ile dişlerinizi fırçalarsanız dişlerinizin renginin biraz daha açıldığını göreceksiniz ve tuzun ağzınızdaki bakterileri de yok edecektir. Tuz hem dişlerinizi beyazlatacak hemde ağzınızın temizlenmesini sağlayacaktır.

Islatılmış diş fırçasını tuza batırın ve dişlerinizi nazikçe fırçalayın.

sofra tuzu
Görsel: sofra tuzu

4. Karbonat, Tuz ve Sirke

Karbonatın ve tuzun beyazlattığından bahsetmiştik. Bununla birlikte, elma sirkesi, diş minesinden sarı lekeleri çıkarmada da çok iyidir. Bu üç malzeme tam bir beyazlatma ustasıdır.

Her üç malzemeden bir çay kaşığı alın ve bir kasede karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçası ile uygulayın.

karbonat limon ve elma sirkesi
Görsel: karbonat limon ve elma sirkesi

5. Karbonat, Tarçın ve Adaçayı

Kabartma tozu beyazlatmadan, tarçın ve adaçayı ise ağızda bulunan bakterileri öldürmek ve ağzı temizlemekten sorumludur. Yine tertemiz ve beyaz dişler elde edebileceğiniz bir karışım.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ezilmiş adaçayı 1 çay kaşığı karbonat ve toz tarçın ile karıştırın. Bu karışıma ıslak bir fırça batırdıktan sonra dişlere uygulayın.

tarçın ve adaçayı
Görsel: tarçın ve adaçayı

6. Çilek

Çilek, yüzey gerilimini ortadan kaldırabilen ve plak oluşumunu önleyebilen malik asit (beyaz, kristal, katı asit) içerir. Ancak lif bakımından zengin çilekler ağzın içini temizleyebilir ve zararlı bakteri ve mikroorganizmaları yok edebilir.

Çilekleri püre haline getirmek için çatalın arkasını kullanın ve ardından bir diş fırçası ile uygulayın. Asit içerdiği için haftada ikiden fazla uygulanmamalıdır.

çilek
Görsel: çilek

7. Muz Kabuğu

Potasyum, magnezyum ve manganez yönünden zengin muz kabuklarını dişlerinizi beyazlatmanın bir yolu olarak kullanabilirsiniz.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra 2 dakika muz kabuğu ile dişlerinizi ovun ve ardından macunsuz bir fırça ile dişlerinizi temizleyin.

muz kabuğu
Görsel: muz kabuğu

8. Defne Yaprağı ve Portakal

Diğer tüm C vitamini içeren meyveler gibi portakallar da dişleri beyazlatır. Aynı zamanda, defne yaprakları da bakterileri öldürür.

Kurutulmuş defne yapraklarını un haline getirin ve rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ile karıştırın ve temiz bir diş fırçasıyla uygulayın.

defne yaprağı ve portakal
Görsel: defne yaprağı ve portakal

Sağlıklı günler dileriz ?