Merakla cevabını beklediğiniz hamilelikte hangi bitki çayları içilir konusuna yakından bir göz atmak gerekir. İşte detaylar;
Hamilelikte Bitki Çayı İçilir Mi?
Hamilelikte hangi bitki çayları önerilir konusundan önce bir soruyu yanıtlamak gerekir. Sizlerin de sıklıkla merak ettiği husus; bitki çayının içilip içilemeyeceğidir. Hamilelik sürecinde bitki çayı içilebilir. Elbette, hamilelik süreciniz en hassas süreç olduğu için her konuda olduğu gibi bitki çayı tüketimi konusunda da kontrollü olmanız gerekir. Bitki çayları hakkında bilgi edinmeniz ve sizin için risk teşkil etmeyen aksine olumlu sonuçlar verecek bitki çaylarını belirlenen miktarlarda içmeniz gerekecektir.

Hamilelikte İçilebilecek Bitki Çayları
Hamilelikte hangi bitki çayları içilebilir konusunda uzmanların görüşleri ortaktır. Yapılan araştırmalar da bu görüşleri desteklemektedir. Siz anne adaylarının değişen ve artan hormon seviyelerinin olumsuz etkileri olmaktadır. Bu olumsuz etkilerin azaltılması için bazı bitki çayları mevcuttur.
Nane, rezene, kuşburnu, normal siyah çay, papatya, elma, limon, zencefil, turunç gibi yeşil çay ve meyve çayları sizler için ideal içeceklerdir. Sayılan bu bitki çayları, halsizlik, kabızlık, bulantı gibi birçok sorununuza iyi gelebilir.
Bunların dışında, bu sayılan bitki çayları sinirlerinizin gevşemesi ve yatışması içinde etkili olacaktır. Isırgan, papatya ve rezene çayları anne sütünü artırmaktadır. Bu özellikleriyle sizlere önerilmektedir.
Hamilelikte İçilebilecek Diğer Bitki Çayları
Hamilelikte hangi bitki çayları denilince ilk akla gelen çaylardan biri melisa çayıdır. Sinirlerin gevşemesi için önerilir. Elma ve elma kabuğu kompostosu da mide bulantınıza ve mide sorunlarına iyi gelecektir.
Hamilelikte İçilmemesi Gereken Bitki Çayları
Yapılan araştırma sonuçları ve uzman açıklamalarına göre bazı bitki çayları hamilelik döneminde kesinlikle uzak durulması gereken çaylardır. Hamilelik döneminde uzak durulması gereken bitki çaylarının başında adaçayı gelmektedir.
Bunun yanı sıra;
- Fesleğen
- Ahududu
- Keten tohumu
- Yaban mersini
- Ebegümeci
- Anason
- Sinameki
- Kedi otu
- Karanfil ve sarıçiğdem
- Kanarya otu
- Karahindiba
- Civanperçemi
- Barut Ağacı kabuğu
Sizlerin uzak durması gereken bitki çaylarıdır. Bu çayların riski; gebelik sürecinde rahim kasılmalarının sıklığını artırır. Bununla beraber bu çaylar tüketildiğinde rahim kasılmaları çok daha şiddetli hale gelir. Buna bağlı olarak da kanama riski, düşük ve erken doğum gibi ciddi risklere yol açabilir. Sayılan bu bitki çayları, tüm bu riskleri tetikler.
Bunlara ek olarak maydanoz çayı ve maydanoz kürü gibi maydanoz içeren içeceklerin de tüketimi önerilmez. Sizlerin de bu bitki çaylarından uzak durmanızda fayda vardır.

Hamilelikte Bitki Çayı Tüketiminde Dikkat Edilecek Hususlar
Hamilelikte hangi bitki çayları hakkında sayısız bilgi mevcut. Ancak; her bilgiye itibar etmeyiniz. Zira bitki çaylarının tüketimi hamilelik döneminizde ayrı bir öneme sahiptir. Hamilelik döneminiz beslenmenize en çok dikkat etmeniz gereken dönemdir. Dolayısıyla her besin ve içecek tüketimi sizler için uygun olmayabilir.
Uzman hekiminize danışmadan hiçbir bitki çayını tüketmeyin. Zararlı olabilecek ya da ufak dahi olsa risk arz eden bitki çaylarından kesinlikle uzak durun. Hekiminizin size önerdiği bitki çayından gün içinde en fazla iki fincan tüketin. En doğru olan günde bir fincanı geçirmemenizdir. Ancak; içmekte kararlıysanız bu sayı iki fincanı geçmemelidir.
Hekiminizin önerdiği bitki çaylarını alırken de dikkat etmeniz gerekir. Bitki çayını alacağınız yer oldukça önemli. Marketlerde bitki çayları genelde karışımlar halinde satılmaktadır. Dolayısıyla içinde sizin için uygun olmayan bitki karışımları da olabilir. Bu karışımların içeriğini net olarak bilmeniz mümkün olmaz. Bu nedenle, hekiminizin önerdiği bitki çaylarını aktardan tek tek saf halde almanız doğru olacaktır.
Bu gibi hususlara dikkat ederseniz sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından doğru hareket etmiş olursunuz.
Mutlu ve sağlıklı günler yaşamanız dileğiyle.